Rallylydighet

I denne hundesporten er glede, samspill og holdninger det aller viktigste. Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning – enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility alt etter hvilken av de 4 klassene man går i.

Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter de 15 – 22 nummererte skiltene som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng etter som ekvipasjen gjør feil underveis.

Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, det går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil – og å gå feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Her er det spenning og moro – både for hund, fører og publikum!

Regelverk finner du her: http://www.rally-lydighet.com/praktiskinfo/regler-skilt-baner-mm/regelverk/

 Aktivitetskalender 2022 

CUP1: Onsdag 20. april
CUP2: Onsdag 11.
maiRallystevne: 18.-19. juni
CUP3: Onsdag 28. september
Klubbmesterskap: Mandag 12. september

(Med forbehold om at det kan komme endringer)Jennifer Danz er leder for Rallylydighetsgruppa og kan nås på epost:

Rull til toppen